Un comentariu

Realitate derizorie

           Când te trezești sub fereastra deschisă cu un ‚’’alo’’ la 5 dimineața te întrebi dacă visezi sau nu. Dai din picioare, mai strângi din pernă și parcă ești treaz. Se trage, se scoate, se caută sub planșeul podelei câte ceva. Da. E chiar femeia de serviciu, venită la office. Administrația este situată exact sub visele mele.

Şi începe procesul de vorbire. Continuu, politicos și clar, în dimineață vie. Şi îi zicea unchiului, așa mă lămurii din repetatele ziceri ,,Da unchiule’’, despre problemele financiare, nevoile curente ale fetei d’nei și niște divergențe cu neamurile bune de la țară. Îmi venea să deschid geamul și să-i arunc mai mult decât politicos un ’’mai luați niște aer doamnă’’ dar începusem să mă îndoiesc dacă vorbește la telefon sau dacă era un monolog interior eșuat. Nu știu cum m-am oprit și stând așa, cu mâna pe ivăr, începuseră să dispară și ușoara mea stare de enervare. Se zice că la ivirea zorilor e bine să fii calm și să întâmpini ziua ce vine cu bucurie! Deja empatizam cu femeia. Cui să zică și ea toate astea?! Că se duce pe la ora 9 la blocul vecin, unde i-a promis administratora, o doamnă, să-i mai dea o scară și pentru două miloane, ’’ce să facă?!’’, se duce că n-are ce să facă. ’’Nu, nu poate s-o sune…n-are credit, se duce direct’’. ’’Are nevoie de bani.’’ Aici i-am dat dreptate.

images
Trecuseră jumătate de oră. Se putea spune că era timpul să mă trezesc. ’’Saru-mâna unchiule, ai grijă de matale!’’. Găsise în sfârșit ce căuta și striga la niște câini fără stăpân de mama focului. Pe urmă se auzi doar mătura în treaba ei.
PS: Ies din casă (pentru puțin mai multe milioane, ce-i drept) către servici. Stătea de vorba sprijinită de mătură, cu un consătean, în maniera cunoscută: ’’ continuu, politicos și clar’’. Le-am dat bună ziua și am trecut.

One comment on “Realitate derizorie

  1. E frumos sa vezi ca cineva s-a gandit la tine, e frumos sa vezi ca, desi nu cunosti real pe nimeni, se leaga prietenii virtuale pline de frumusete…este usor sa te gandesti ca toti prietenii virtuali care iti trimit comentarii … se gandesc la tine, e frumos si parca nu te mai simti singur. Iti multumesc prieten drag, ca pentru o clipa te gandesti la mine si ca vrei sa imi faci o bucurie. Toti avem prieteni, toti avem cunostinte, dar viata, de multe ori, nu ne lasa sa luam legatura cu ei de cate ori vrem, aici in fiecare dimineata si seara ne salutam cu impresii si imagini virtuale. E FRUMOS si PLACUT daca totul e civilizat si cu bun simt! O seara minunata dragi mei!

    It’s nice to see that someone thought about you, it’s nice to see that even though you do not know anyone real, virtual friendships full of beauty … is easy to think that all your virtual friends send comments … think of you is beautiful and if you never feel alone. Thank you dear friend, that for a moment and think of me as you do me a joy. We all have friends, we all have knowledge but life often leaves us to make contact with them whenever we want, here every morning and evening greeting impressions and virtual images. It’s beautiful and pleasant if everything is civilized and good sense! A wonderful evening my dear!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: