Lasă un comentariu

Dictionar de termeni-AHA

Acustica este ştiinţa sunetului, considerată ca fiind acea parte a fizicii care se ocupă cu studiul fenomenelor privind producerea, propagarea, recepţia sunetelor precum şi efectele acestora. În folosirea curentã, termenul “sunet “ se referă nu numai la fenomenul din aer responsabil pentru senzaţia de auzire dar şi la om sau animal. Sunt considerate ca “sunet” şi perturbaţiile cu frecvente joase (infrasunetele) sau cu frecvente înalte (ultrasunetele) care sunt recepţionate de un organ auditiv uman sau animal; se poate vorbi de sunet subacvatic, sunet în solide sau sunet în structuri.

ARTELESISTIINTELEVIETII

 

Anageneza (din greacă: ana=nou și genos=rasă) (cunoscută și sub denumirea de evoluție filetică) reprezintă acumularea de modificări, care duc la transformarea gradată a unei specii într-o nouă specie cu caracteristici diferite. În arborele filogenetic anageneza este reprezentată ca linii separate, iar numărul de specii rămâne nemodificat.

Biston.betularia.f.carbonaria.7209

Cunoscută și sub denumirea de „schimbare filogenetică”, anageneza este o evoluție progresivă a speciilor și implică, mai degrabă, schimbarea în frecvența genelor într-o întreagă populație, decât un eveniment cladogenetic de ramificare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: