Lasă un comentariu

Agnetha Fältskog

Agnetha Fältskog este o artistă apreciată în Suedia, însă numele său va fi întotdeauna asociat celebrei formaţii a anilor 70 – ABBA. Cântăreaţa suedeză s-a născut în oraşul Jönköping, la 5 aprilie 1950. Single-ul de debut al artistei „Jag var sĺ kär” (I Was So In Love) a fost lansat la 28 ianuarie 1967 de către Cupol Records, a ajuns în topul suedez şi a fost vândut în 80.000 de exemplare. Versurile melodiei au fost scrise de artista suedeză.

În mai 1970 a fost lansat cel de-al doilea single – Ta Det Bara Med Ro / Som Ett Eko, iar spre sfârşitul anului cel de-al treilea album solo Som jag ärh (As I Am). Al patrulea album När en vacker tanke blir en sĺng („When A Beautiful Thought Becomes A Song”) a fost lansat în noiembrie 1971.

În 1969 l-a întâlnit pe viitorul său soţ, compozitorul şi muzicianul Björn Ulvaeus. Cei doi s-au căsătorit anul următor, însă, Agnetha şi-a continuat cariera solo, chiar dacă începuse să cânte alături de Benny Andersson, partenerul de compoziţii al lui Björn, şi logodnica acestuia Anni-Frid Lyngstad, care au devenit mai târziu membri ai celebrei formaţii ABBA. Agnetha şi Björn au divorţat în 1979.

Trupa suedeză ABBA a fost în repetate rânduri pe prima poziţie în topurile din întreaga lume, între 1974 şi 1982, anul în care formaţia s-a destrămat.

În martie 2013, Agnetha Fältskog a revenit pe scena muzicală, după o pauză de nouă ani, cu un single intitulat „When You Really Loved Someone” de pe albumul intitulat A. Acest album a fost lansat în mai 2013.

Pentru vânzările ultimului album a fost recompensată cu Discul de Aur, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la un festival din Stockholm, în august 2013.

Sursa: www.agnetha.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: