Lasă un comentariu

Dictionar de termeni-AHA

Neurofeedback-ul (NFB) sau neurotherapy este un tip de biofeedback care afișează în timp real activitatea creierului. Cel mai frecvent aceasta se poate face cu ajutorul unui electroencefalograf(EEG), pentru a auto-reglementa funcţia cerebrală. De obicei, senzorii sunt plasaţi pe scalp pentru a măsura activitatea creierului, iar măsurătorile vor fi afișate pe un display video sau de sunet.

Criticii  neurofeedback-ului ignoră de multe ori preponderența studiilor de cercetare, cât și impactul celor mai recente descoperiri. De exemplu, există unele indicații cu privire la eficacitatea biofeedback pentru ADHD , chiar dacă rezultatele nu sunt concludente. Mai multe studii au condus la rezultate pozitive, însă altele au arătat efectele reduse sau absente…

Această neurotherapy este de fapt un antrenament. Se repetă de mai multe ori o sesiune în care subiectul antrenat primeşte vizual şi/sau auditiv un feedback de încurajare numai atunci când undele lui cerebrale sunt într-o stare dezirabilă.

brain-notes

În cadrul unei sesiuni, un electroencefalograf preia semnalele electrice ale creierului subiectului şi le transferă unui calculator dotat cu un program special. Programul oferă subiectului feedback-ul de încurajare în diverse moduri: continuarea unui joc şi/sau a unei melodii, emiterea unui beep etc. Recompensa se întrerupe în momentele în care subiectul emite unde indezirabile, pentru o bună performanţă.

Emotional Freedom Technique (EFT) 

EFT este o formă de presopunctura psihologică, pe baza acelorași meridianele energetice utilizate în acupunctura tradițională pentru a trata boli fizice şi emotionale de peste cinci mii de ani, dar fără invazivitatea acestora. În schimb, se tapotează simplu, cu vârfurile degetelor, care vor fi folosite pentru a consuma energie cinetică pe meridianele specifice din cap și piept, în timp ce te gândeşti la problemele tale specifice, făcând în acelaşi timp, afirmaţii pozitive.

eftcourse3

Această combinație de tapotare a  meridianelor energetice și exprimarea unor afirmaţii pozitive lucrează pentru a șterge „scurt-circuitul” – blocajul emoțional – de la nivelul sistemului bioenergetic a corpului tău. Se restaurează astfel mintea și echilibrul organismului, care este esențial pentru o sănătate optimă și vindecarea bolilor fizice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: