Un comentariu

Club Happy- povestea lunii octombrie

Andrei Pandea– Corul inocenţilor

32

Povestea lui Andrei Pandea a început în 2009 la Bistriţa, oraşul în care s-a născut. Însurat şi având un copil mic, a primit vestea şocantă că fiul său Şerban de 2 ani şi jumătate suferă de diabet. A fost pe rând şocat, întristat, revoltat şi nesigur şi traumatizat. S-a închis într-un cort şi a început să modeleze figurinele, mii şi mii de feţe de oameni, fiecare cu o altă expresie, fiecare unic. Trei luni a locuit şi a muncit în cort până când, într-o zi, a ieşit şi a început să construiască un nou viitor.

Un proiect conceput cu multă dragoste, răbdare, 7 luni de muncă si 80 €. Corul Inocenţilor este format din 5000 de chipuri miniaturale din ceramică, între acestea se remarcă cele 200 albastre care subliniază mesajul şi scopul proiectului – printre noi există persoane care au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră.
Corul inocenţilor a venit şi vine în sprijinul fundaţiilor care au în grijă copii cu nevoi speciale. Expunerea lucrării atrage atenţia publicului asupra cauzei susţinute de fiecare fundaţie în parte. În cele 6 expozitii organizate până în acest moment, sumele donate către fundaţii au depăşit 25000 €. Corul inocenţilor este o modalitate de a arăta lumii că ÎNCĂ se mai poate, că spiritul civic ÎNCĂ mai există printre noi. „Expoziţia organizată de Andrei Pandea cuprinde un mănunchi de sentimente, trăiri şi provocări pentru publicul contemporan într-un demers cultural care pune împreună arta plastică, altruismul și spiritul civic. […]
Corul inocenţilor este o rostire mută a fiinţelor de bun simţ care se descoperă prin ele însele şi se remarcă în exterior prin fragilitatea atotcuprinzătoare a expresiei umane.[…] Proiectul te invită să priveşti lumea de aproape ca să o înţelegi, să o accepţi cu defectele ei şi să ajungi să o iubeşti cu tot ce oferă ea, dar este deopotrivă şi o invitaţie la implicare, pentru că prin noi se poate schimba ceva pentru EI, copiii cu dizabilitati”, Vasile Duda- Istoric de arta.

Ceramica Pandea , situată in Sibiu, s-a dezvoltat în momentul iniţierii proiectului Corul Inocentilor. Toate lucrările sunt realizate în stil propriu, manual şi nu în ultimul rând, fiecare lucrare este un unicat. Se ştie că ceramica este concepută din pământ, apă şi foc. CERAMICA PANDEA are nevoie de ceva mai mult…are nevoie de suflet.

10351673_557574781055679_3538282881808838877_n10354082_557589237720900_345301004141248934_n

Surse: cotidianul.roandreipandea.ro

 

One comment on “Club Happy- povestea lunii octombrie


 1. Azi, in cana de cafea
  N-am pus apă de cismea,
  Nici cafea dintr-un ibric
  Ci, din sufletul meu mic
  Am pus tot ce-i mai frumos,
  … Mai curat și calduros
  Sa v-aduca zi senina
  Si de bucurie plina
  Dupa ce ma veti citi
  Si din cafea veti sorbi.
  O zi frumoasa! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: