Lasă un comentariu

Dicţionar de termeni(A-HA)

Stelele Michelin -reprezintă în acest moment cea mai înaltă distincţie pe care o poate primi un restaurant. Notarea restaurantelor cu stele se face de la începutul anilor ’30. Semnificaţia acordată stelelor este urmatoarea: obiectivele marcate cu trei stele înseamnă „merită să călătoresti până la ele”, cele cu două stele – „merită să ocoleşti pentru a ajunge la ele”, iar cele cu o stea sunt considerate „interesante”. Acordarea stelelor se face prin inspectii repetate la restaurante.

Michelin_large Restaurantele care au primit deja distincţii fiind şi ele des vizitate de inspectorii Michelin, care au câstigat renume pentru faptul că reuşesc să îşi menţină anonimatul. Discreţia de care trebuie să dea dovadă inspectorii Michelin este comparabilă cu cea a angajaţilor din serviciile secrete. Aceştia nu trebuie să spună nimănui cu ce se ocupă, nici măcar părinţilor. Mai mult, nici cei mai înalţi directori din compania Michelin nu cunosc identitatea inspectorilor. Identitatea acestora este cunoscută doar de un număr foarte limitat de persoane. Oraşul care are cele mai multe stele Michelin acordate restaurantelor este Tokyo.

ghidul michelinŢara cu cele mai multe restaurante de trei stele Michelin rămâne însă Franţa – avand 26 din totalul celor 81 de restaurante cu trei stele Michelin din lume. România nu are niciun restaurant de 3 stelele Michelin.

hotel meurice

Surse: culinar.rofoodstory.rodietetik.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: