Un comentariu

”Dincolo”- mecanica interioară a imaginii

”În luna iunie, doi artişti plastici brăileni au fost premiaţi la Saloanele Moldovei, ediţia a XXIV-a, fiind aleşi dintre cei 329 de participanţi din România şi Republica Moldova. Este vorba de Gheorghe Mosorescu, preşedintele UAP – filiala Brăila, care a fost distins cu Premiul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei pentru lucrarea „Comunicare”, şi de Cristian Radu, care a obţinut Premiul Primăriei Municipiului Chişinău, pentru lucrarea „Călătorind prin ceaţă”.”

Lucrarea premiată a domnului Gheorghe Mosorescu, „Comunicare”, face parte din expoziţia ce va avea loc la Galeria de Arta Europe din str. Mureşenilor, nr. 1, Brasov :

10481182_817674638251461_2621820453864251280_n

Gheorghe Mosorescu este cunoscut publicului brăilean atât datorită decorurilor pe care le realizează pentru Teatrul „Maria Filotti” de mai bine de trei decenii, cât şi datorită unei susţinute activităţi de animator cultural, desfăşurată în calitate de preşedinte al filialei locale a Uniunii Artiştilor Plastici.

100_6520

Despre Ghorghe Mosorescu ca artist puteţi găsi mai multe informaţii aici sau în varianta light la ddunia.wordpress.com. În paisprezece expoziţii personale s-au regăsit: pictura de peisaj, interesul pentru miniatură şi pentru delicate efecte de trompe l‘oeil, jocul savant cu planuri şi suprafeţele din proiectele de scenografie.

Surse: obiectivbr.romuzeulbrailei.robrailachirei.wordpress.com

One comment on “”Dincolo”- mecanica interioară a imaginii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: