15 comentarii

Club Happy

Pentru că suntem fericiţi, stă în puterea noastră să  echilibrăm” balanţa” în favoarea acestei situaţii, şi în alte vieţi, prin gesturi simple. Şi nu în fiecare zi, nu în fiecare săptamână ci doar o dată la o  lună. Câte o singură faptă bună, măcar la o lună. Fără a porni o polemică legată de ceea ce înseamnă o faptă bună şi fără a uzita de termeni inutili ca defavorizaţi, donaţii, sponsorizări şi altele. Ci în condiţii de resurse limitate. Ca un semn de implicare în social şi fără ca aceasta idee să  graviteze în jurul unor sărbători, campanii sau bani. Acţiune pornită din acordarea cu tonurile sufletului. Fără aşteptări.

Este un exercitiu şi pentru mine, pentru că am să o fac detaşat, conştient şi benevol, unor necunoscuţi. Voi posta în fiecare lună câte un articol legat de acest club, prin care am să aduc în faţă câte o poveste a unei persoane, care se consideră fericită. În paralel am să  fac o singură acţiune, ceva, nu stiu ce încă, prin care să experimentez acest transfer de ocrotire şi graţie. Dar mi-am propus, aşa ca un obiectiv strategic în acest an, să fiu consecventă în acest demers. Dacă sunt doritori vă puteţi înscrie, fără s-o consideraţi o leapsă, prin angrenarea într-o acţiune lunară şi prin autoevaluare. Pe nevăzute, neauzite…

La sfârsit de an vă propun să ne întâlnim la o ”discuţie”, fie ea şi virtuală, şi să ne împărtăşim experienţele(acţiunile lunare). Nu cum am schimbat viaţa celorlalţi ci cum ne-am schimbat noi experimentând această implicare sistematică şi conştientă.

15 comments on “Club Happy

 1. Îmi place ideea si preiau indemnul.

 2. O faptă bună își multiplică valoare dacă e și anonimă.

 3. Fără o prea mare legătură cu comentariul lui Petru, nu o să pară că suntem un pic lipsiți de modestie ? 🙄

  • Pai o sa vorbim abia la sfarsitul anului despre asta. Si nici macar atunci. La acel moment o sa dezbatem cum ne-am transformat(asta daca ne-a atins intr-un fel), ce am simtit, ce am gresit, ce trebuia sa mai facem, ce presupune sa-ti asumi o chestiune ca asta. Si apoi mai este atingerea obiectivului, adica sa faci lunar o activitate pe care nu te pune nimeni s-o faci, ci tu iti impui. Si asta pentru ca…ti-ai propus.
   In fiecare luna doar o sa caut povesti cu oameni fericiti. Un fel de stiri de la ora 17, pe invers(si nu alea cu romani fericiti, plecati pe afara sau cu succes in afaceri). Fericirea inteleasa altfel.

 4. Este ideea unui om generos ! Sunt de acord să particip, deși nu știu dacă voi face o faptă bună lunar, săptămânal sau trimestrial. 🙂 Dar oricum, schimbul de idei de la sfârșit mi se pare incitant, și un prilej de a ne cunoaște. Măcar virtual !

  Numai bine, și spor la fapte bune !

 5. Reblogged this on Childagain's Blog and commented:
  Iată o idee binevenită, a unei persoane de valoare ! O preiau aici, poate patrticipăm mai mulți.

 6. Nu stiu daca ma simt fericita ori daca am experimentat fericirea. Stiu cu certitudine ca sunt multumita cu mine insumi, cu ceea ce sunt si ceea ce am acum, aici. Restul vine de la sine.

 7. .
  …experimentant trairea propriei fiinte, in rezonanta cu alte suflete, reprezinta inceputul unei vieti traita constient. Principiile de viata pe care ti le asumi iti vor creiona cararea…Bafta si zambet!…multumesc!

 8. […] la începul anului propuneam un experiment cât se poate de necomplicat, tind să cred că aceste lucruri simple, de făcut în viața […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: