13 comentarii

Vlastă şi semeaţă, femeia

izvorul-femeilor

Într-un prezent dominat de ideea unei dezvoltări personale  nelimitate, se petrec atâtea atrocități și persecutii inimaginabile datorate intoleranței religioase, care a devenit acerbă în lumea asta, condusă la vedere de bărbați. Factorul determinant în cadrul violențelor  este un mix format din motive etnice, lingvistice și economice. Ai senzația că nu mai există respect pentru viață. Religia pare să urmeze niște obiective geopolitice, iar răfuielile făcute în numele ei, numai sfinte nu sunt.

Zguduirea existenței pleacă de la experiența morții celorlalți, de lângă, care de fapt marchează absența acestora. Ce face suportabilă această trecere, într-o nouă dimensiune, este dragostea. Femeia este cea care celebrează prin dragoste relația umanității cu natura, fără să fie ea cea care să  stabilească apartenența la gintă. Condiția de sine stătătoare rămâne ca ea să  investească cantitatea uriașă de energie pe care o deține nativ, în transformarea celorlalți. Vă ofer ca şi exemple, urmatoarele:

-filmul ”La source des femmes”, de Radu Mihăileanu:

-şi ”Et maintenant on va où”, de Nadine Labaki:

MV5BMjMxMzU4MDk2OV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDM2NjkyNw@@._V1__SX640_SY720_

13 comments on “Vlastă şi semeaţă, femeia

 1. Habar n-aveam ce-nseamnă vlastă. 😳 Am căutat în Dex.
  Și 2. singurele atrocități și persecuții datorate, nu intoleranței, ci habotnicismului unor cutume religioase anacronice sunt cele care au loc în zonele preponderent islamice. Și, atenție !, islamizarea este un proces continuu, oarecum agresiv, accentuat și acccelerat atât în Europa cât și în America de Nord. Nu o spun eu, o spun statisticile care indică creșteri anuale semnificative.

  • Filmele date ca si exemplu nu sunt de sine statatoare(adica sa se raporteze numai la conflictul dintre islamism si crestinism), ele sunt universale. In orice conflict, de orice natura, femeia pedepseste,linisteste, calmeaza si aduce pace. Energia se poate modula dupa necesitati.

 2. Alta viata,alta lume. Am fost acolo.

 3. E un subiect prea vast și sensibil, dar eu zic că nici femeile nu sunt deloc pașnice. Să nu uităm de amazoane, de războaiele provocate de sexul frumos și de pizma care o au una față de cealaltă. Cruzimea unor femei poate atinge cote inimaginabile, la fel ca ale bărbaților. Însăși dorința de a te situa mai presus decât sexul opus, e o dovadă de cruzime…

  • Femeile de felul lor sunt pasnice. Ce expui tu este genul de femeie masculinizata, inraita si nelalocul ei. Nu spun ca reciproca(adica la barbati se petrece invers) nu este adevarata, dar trebuie sa vedem mai ales ce este bun si de dat exemplu.

 4. Că bine zici! Să vedem partea plină a paharului! 😉

 5. Un subiect foarte bine ales, pentru că e mereu actual; și pe deasupra, și bine tratat !
  Inechitățile la adresa femeii au existat de când lumea, indiferent de justificări: religioase, sociale, psihologice, etc: Până la urmă, e vorba de impunerea celui mai tare în fața celui mai slab.
  Deși, acum femeia nu mai e deloc ”cel mai slab”.Nu vorbesc de femeile-amazoane, sau de femeile-halterofil 🙂 , ci de femeile care, pur și simplu, știu ce vor, și își cunosc valoarea. Acestea nici nu trebuie să ”lupte” pentru supremație – ceea ce e o prostie – pentru că valoarea iese oricum la suprafață, ca uleiul deasupra apei.

  Iată aici și niște tematici înrudite, legate de feminitate:

  http://childagain.wordpress.com/2013/12/10/virginitatea-feminina-subiect-inca-tabu/

  http://childagain.wordpress.com/2012/06/10/cautarea-marii-iubiri-drumul-iluziei/

  Mă bucur că ai adus în discuție acest subiect, atât de… sensibil !

  • La multi ani!
   Nu am adus in fata subiectul pentru ca am vrut sa scot in evidenta ca femeile sunt mai-mai decat barbatii. Femeile si barbatii sunt foarte diferiti dar si foarte complementari. Dezvoltarea lucrurilor benefice, de-o parte si de alta, face ca sufletul omenesc sa se aseze si sa nu mai fie atat de zbuciumat. Ce te faci cand iti dai seama ca timpul a trecut, ca nu stii cum ai ajuns ”aici”(adica la vreo 60 de ani) si ca lumea in care traiesti nu seamana cu proiectia ta. Trezirea gradata a feminitatii cu beneficiile si greutatile ei e posibila doar cand, inca, mai poti face alegeri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: