2 comentarii

Wild Strawberries (Fragii Salbatici), 1957

Metafizica (greacă -μετά (meta) = „după”, φυσικά (phisiká) = „cele despre natură”) este un domeniu al filozofiei a cărui obiect de studiu îl constituie explicarea naturii lumii. Este studiul fiinţei și fiinţării, deci al realităţii.

Problema fundamentală a Metafizicii o reprezintă teoria ființei (în sensul de „ceea ce are existență” — sensul ontologic), tratată într-un mod fundamental nou. Sensul unitar al ființei se descoperă ca stând tocmai în această multitudine de manifestări ale ființei. În faptul de a fi, manifestă ființa, își descoperă sensul unitar care este de fapt o posibilitate: posibilitatea de a fi înțeleasă în mod diferit.

Deşi împopoţonat cu simboluri diverse şi contradictorii, acest film tratează această temă(prin trimitere la cauzalitate), a lucidităţii cu care trăim.

O cronică inspirată puteţi gasi  pe freecinema.ro.

2 comments on “Wild Strawberries (Fragii Salbatici), 1957

  1. […] să trec la exemple, am început cu ”Fragii sălbatici”, a cărui recomandare am găsit-o aici (Mulțumesc ”Artelor și științelor vieții”), apoi am continuat cu ”A șaptea pecete”, […]

  2. wild strawberries „impopotonat cu simboluri contradictorii”??…un film autentic despre sondarea interioara a propriei vieti.pentru o tema atat de volatila eu cred ca e un film profund.arta nu se priveste gandind ci se „surprinde” prin intuitie. e ca un crepuscul inainte de zori…iar simbolurile in film sunt puse bine…e bergman ..totusi.sa vezi fanny si alexander…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: