8 comentarii

Fericirea se mută la ”ţară”

Acum ţáră f., pl. țărĭ (din *țeară, d. lat. tĕrra, pămînt; it. pv. pg. terra, fr. terre, sp. tierra) nu mai înseamnă a sta prost / rău cu țara, adică a  nu avea bani. Trebuie să ai bani şi resurse de tot felul, dacă vrei să te muţi într-un loc cu ţarină.  Dar asta e altă discuţie…în curând.

IMG_20130413_125119

Vreau doar să vă împărtasesc ce am simţit muncind într-o întreagă sâmbătă, la ţară, la bunica ”prin alianţă”, împreună cu rubedenile. Încep cu faptul că mi-am pus mănuşi(metehne de oraşean) şi mă uitam uimită la seminţele de porumb (înroşite de tratamente). Mi-am calcat pe ifosele mele de naturistă şi n-am ieşit din ”deprinderile locale împământenite”. N-am asudat muncind, dar începuse să fie cald. Era o acţiune repetitivă şi lipsită de grandoare, dar fermă, aspră şi minunat de liniştitoare. Genialitatea constă în contopirea cu mirosul şi spatiul. Aşa o exaltare ne cuprinse!
IMG_20130413_125231

Apoi n-aş vrea să povestesc prea mult despre discuţiile la capătul locului, cunoştinţele cu mătuşi, făcutul mâncării(ca pentru o armată) în schimbul doi şi masa mare din şopron. Gradiniţa plină de flori, care ”n-aduce de mâncare” era tare vioaie şi armonioasă…îmi venea să dorm acolo.

20130413_135642Remarcabilă este însuşirea omului de a simţi emoţie în faţa seninătăţii naturii…

  Adaos : Când să plecăm se pornise o furtună şi ne-am luat bagajele rapid către casă.

8 comments on “Fericirea se mută la ”ţară”

  1. […] Cristinne91, Oana Radu, Grupul porcilor abjecți, LeneșRău Blog, My Violet World, La Fee Blanche, Artele și științele vieții, Cu capul în nori …, Gabriela Savitsky, Maxima, Hortus Closus, Luka s World, Ioana, Grădina […]

  2. Și pentru mine fericirea a fost tot la țară ! Niciodată nu am cunoscut o bucurie mai deplină decât în casa și gospodăria țărănească a bunicii mele dinspre mamă, Dumnezeu să o ierte !

    Ești o fericită că ai parte de acest dar, dar cred că îl și meriți ! Ești un om bun, și oamenilor buni Puterea Supremă le oferă, din când în când, mici darurti…

  3. Foarte frumos ati transpus niste stari. Mi-a placut articolul. Plin de originalitate 🙂

  4. Frumos! Veşnicia s-a născuţ la ţară!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: