Lasă un comentariu

Prepararea şi servirea ceaiului (III)

Metoda marocană
Tea-Ceremony-Jean-Marc-Durou-54405În Maroc, ceaiul reprezintă simbolul ospitalităţii şi este preparat şi servit de capul familiei sau de fiul cel mai mare. De cele mai multe ori se foloseşte ceai verde (mai ales Gunpowder). Se pregătesc două ceainice în acelasi timp şi în fiecare se pun frunze de ceai; frunzele se clătesc cu apă fierbinte, care se scurge imediat. Peste ceaiul verde înmuiat se pune mentă şi relativ mult zahăr, apoi se toarnă apa clocotită. După câteva minute, gazda sau cel care prepară ceaiul, amestecă şi gustă bautura, adaugând zahăr sau mentă dacă este necesar. Când ceaiul este gata, gazda ridică ambele ceainice şi toarnă în pahare aşezate pe o tavă gravată de metal. Se servesc trei infuzii, din ce în ce mai dulci; după a treia, este politicos din partea musafirului să-şi anunţe plecarea.

Metoda englezească
293Ceaiul este preparat urmând cu stricteţe următorii paşi:

  • încălzirea ceainicului;
  • adăugarea frunzelor de ceai, câte o linguriţă pentru fiecare persoană şi una în plus “pentru ceainic”;
  • turnarea apei fiebinţi, dar nu clocotite peste frunze şi infuzarea timp de 3-5 minute;
  • amestecarea conţinutului cu o mişcare circulară a ceainicului.

Musafirilor li se pune la dispoziţie şi lamâie, lapte şi zahar.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: