Lasă un comentariu

”Fata din curcubeu”- Regia:Lia Bugnar

foto_78200Unul din spectacolele de la teatrul Rally (Maria Filotti) desăşurate cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului a fost ”Fata din curcubeu” scris şi regizat de Lia Bugnar. Piesa a fost sustinută integral de talentul şi personalitatea actriţei Tania Popa precum si de suavul acompaniament al  Madalinei Ene, la pian. Nu vreau să vorbesc despre piesa în sine ci despre relaţia autor, actor, interpret, regizor şi public. Tensiunea (de acestă dată dramatică) nu poate fi evocatoare şi nu se poate transmite decat prin răvăşirea fiinţelor implicate în actul artistic. Talentul autorului şi regizorului nu se poate regăsi în integralitate  fără catharsisul ”petrecut” pe scenă sub ochii participativi şi scuturaţi de rutină ai spectatorilor.

De la intrarea în sală te îmbăiai în  armonia divină a pianului, frământat de Madalina Ene. Decorul sumar dar relevant, începutul interactiv al piesei  şi previzionarea unui rezumat a unei vieţi de fiinţă care ESTE  (încă mai era la începutul piesei) te face să fii mai atent la text. ”Trecerea Rubiconului” este exact punctul fără întoarcere pe care trebuie să-l transceandă singură. Pregătirea pentru această trecere se face din ”vorbe” şi prin recunoaşterea realităţilor paralele. Mixul ingenios al textului, jocului şi intepretării o trimite pe această fiinţă din cinema curcubeu direct pe un  ”norişor” (prin ”aruncarea zarurilor” de către îngeri) .interior1

Această reprezentaţie readuce timid dar sigur în amintirea publicului  spectacolele impresionante regizate de Catalina Buzoianu la Teatrul Maria Filotti, de-a lungul timpului. O descriere a teatrului o găsiti aici. De asemenea, fotografii vechi ale oraşului cu salcâmi găsiţi pe acest blog.

Sursa foto: Obiectiv Braila şi http://brailaveche.wordpress.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: