Lasă un comentariu

Inteligenta, corp şi minte – Dr.Giuseppe Calligaris Joseph

Calligaris_portraitGiuseppe Calligaris Joseph s-a născut pe 29 octombrie 1876, în Forni di Sotto, în nordul Italiei, unde tatăl său era medicul oficial a comunității.

Se pare că el a avut o chemare de a deveni un om de științe naturale și terapeut. Calligaris a studiat medicina, a primit cele mai mari note și a obținut diploma de medic în 1901 summa cum laude la facultatea medicala de la Bologna pentru teza sa de doctorat cu denumirea de pionierat, Gândurile vindeca.

În 1902, el a mers la Roma pentru a lucra ca asistent al profesorului Mingazzini, director al Institutului de neuropatologie la facultatea medicala a Universității Regale. Profesorul Mingazzini a devenit mentorul său spiritual pentru urmatorii 25 de ani.

În 1909, Calligaris a fost rugat să fie secretar la primul Congres italian de neuropatologie. In acelasi an el a editat o carte științifică de neuropatologie, şi s-a mutat la Udine, unde a înființat un spital pentru boli nervoase, împreună cu tatăl său.

În Primul Război Mondial, Calligaris a trebuit să intre armata, unde a servit ca chirurg, și a devenit extrem de respectat pentru cunoștințele sale remarcabile și abilitățile medicale. Deși el a fost activ, a fost si foarte critic față de politicieni și oameni , militari de  profesie . El a scris mai multe articole care au criticat războiul și persoanele care au făcut o profesie din asta. În timpul războiului, spitalul lui a fost distrus, inclusiv jurnalele  sale de cercetare. Cu toate acestea, el a început din nou, și a scris zeci de cărți și articole medicale recunoscute. În cele din urmă el a devenit profesor plin de  neurologie, și a ținut prelegeri pe o perioadă de treizeci ani, din 1909 pana in 1939.

Calligaris nu a avut ambiții pentru o carieră universitară. El a preferat să utilizeze timp prețios pentru cercetare. A publicat aproximativ douăzeci de cărți, formate din aproximativ 20.000 de pagini care se ocupă cu cercetarea  privind legatura dintre corp-minte-reflexe. Majoritatea materialelor sale nu mai sunt disponibile. După moartea sa, în 1944, acestea au fost luate de către o divizie secretă a guvernului american și ambasada sovietică din Berna.

Astăzi munca sa constituie o bază pentru cercetare pentru academiile sovietice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: