Lasă un comentariu

Iridologia

Blue-eye-eyes-8326071-800-600Ochii exprimă orice sentiment, orice trăire a omului, ei ne spun dacă suntem trişti, fericiţi, dacă suntem dezamăgiţi sau obosiţi. În plus, ochii ne pot spune şi care este starea noastră de sănătate, iar metoda aceasta de diagnostic poartă numele de iridologie. IRIDOLOGÍE s. f. metodă de diagnosticare prin cercetarea irisului și a pupilei. (< fr. iridologie).

Aceasta  este o metoda de examinare holistică a tulburărilor funcţionale şi organice din întreg organismul. Face parte din mijloacele medicinei complementare şi, deşi este vazută cu scepticism, presupune doi ani de specializare după absolvirea unei facultăţi de medicină sau a Institutului de medicină alternativă.

iridology-chartDeterminarea stării de sănătate prin examinarea irisului s-a facut încă din antichitate . În muzeul egiptean din Cairo, sunt ilustraţii ce reprezintă călugări examinand ochii faraonului. Prima carte scrisă care se pastrează şi în care sunt relatate informaţii privind starea organismului prin examinarea irisului s-a numit Cromatica Medica şi a fost scrisă de Philippus Meyens în 1670.

Unul dintre primii iridologi ai perioadei moderne, a fost Dr.Ignaz von Peczely. Acesta a observat întamplator, la o bufniţă cu piciorul rupt, modificări în structura irisului. Ulterior, printr-o analiză mai atentă, a observat că aceste modificări s-au schimbat în timp şi pe măsura vindecarii piciorului. Acest incident la facut pe von Peczely sa considere existenta unei posibile legături între semnele din ochi şi starea de sănătate.

2007122117495822705Iridologii sustin că irisul poate fi considerat o proiecţie externă a creierului, adică ecranul sistemului nervos. Fiecare zonă a irisului corespunde unui organ şi oferă informaţii concrete despre starea functională a întregului organism.

„Cercetează irisul globului ocular, care seamană cu o hartă, şi vei afla multe lucruri despre starea de rău sau de bine a organismului”, era sfatul lui Hipocrate către învăţăceii săi.

Iridologia este o metoda de diagnosticare rapidă şi eficientă şi într-adevar neconventională. În ciuda faptului că este practicată de medici şi naturopaţi din întreaga lume, la noi în ţară specialiştii sunt destul de rezervaţi. Cadrele medicale care practică medicina alopată privesc cu neîncredere această metodă de prevenţie.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: