2 comentarii

Scrisoare- Liviu Rebreanu

images (1)”Eu nu pot avea o iubire. Eu nu pot avea decat iubiri. Iubirile acestea însă mor repede, palpaie o clipă și apoi pier, dispar pentru totdeauna, parc-ar fi fost niște visuri pe care le uiți îndată ce te-ai deșteptat din somn.

Astăzi însă  știu și ințeleg că iubirea este făcută pentru cei umili, căci cei mandri nu pot iubi niciodată…

Cei mandri își închipuie că nu au trebuință de inimă, ei nu vor decat să cucerească mereu, să biruiască; ei cred, în sfarșit, că în iubire succesul e tot. Dorințele poate se vor împlini, poftele lor vor fi mulțumite, dar …vai, iubirea n-au s-o cucerească niciodată.

Căci iubirea cere supunere, o supunere oarbă, ca și credința. Trebuie să trăiesti mult, trebuie să suferi mult, pentru ca inima ta să fie în stare a primi iubirea. Cei ambițioși, cei mandri, cei obraznici și nerecunoscători nu pot ști ce este iubirea; și așa, cei mai mulți dintre noi de-abia la varsta de 50 de ani începem să înțelegem iubirea, atunci cand este prea tarziu…

4863_6

Te iubesc pentru că mă iubesti;  aceata este un schimb doar de iubire.Te iubesc pentru că te iubesc  și nimic mai mult; te iubesc pentru că te iubesc; aici începe  iubirea. Îți multumesc din suflet pentru că te iubesc. Acesta este cantecul iubirii.”

Liviu Rebreanu

2 comments on “Scrisoare- Liviu Rebreanu

  1. Extraordinar de frumos ! Și adevărat…
    Marele scriitor ajunsese la esența lucrurilor. Să înțelegi cu adevărat ce înseamnă iubirea – dar să o înțelegi profund, trăit, și nu doar la nivel teoretic, sau literar – aceasta poate fi încununarea unei vieți ! Aceasta înseamnă că spiritul respectiv chiar a urcat o treaptă…

  2. Truly beautiful – this is written from the experience of life which makes it so very poignant .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: