7 comentarii

Ochelari pentru realitate augmentată

Star-trek-devine-realitatea-google-produce-ochelari-realitat_2e27b9c4caÎn curand o să ne invadeze ” ochelarii pentru realitate augmentată”. Gadgetul face parte din proiectul „Project Glass”. Utilizatorul poate da comenzi vocale ochelarilor, prin care se află ce întalniri are în ziua respectivă şi condiţiile meteo, răspunde unui mesaj primit de la un prieten, poartă o convorbire prin videochat, face o poză pe care o poate încarca pe contul ”propriu”, obţine îndrumări GPS pentru a ajunge la destinaţie şi este alertat atunci cand se apropie de o cunoştinţa conectată de asemenea la serviciile de internet.

Unii dezvoltatori au scos deja la vânzare o pereche de ochelari cu realitatea augmentată. Pe lentilele ochelarilor pot apărea texte, filme sau informaţii. În partea de sus e poziţionată şi o cameră care filmează la o rezoluţie full HD. De asemenea, prin intermediul acestor ochelari se poate vizualiza şi în format tridimensional. Uite aşa ”cineva” va avea acces complet asupra tuturor informaţiilor posibile despre utilizator, de la locul în care se află până la traseul pe care îl urmează într-o zi.

Realitatea augmentată (AR) este legată de un concept mai general numit realitate mediată, în care o vedere a realității este modificată ( chiar sau diminuată) de către un calculator. Ca rezultat, ”realitatea virtuală(realitatea augmentată este considerată ca o extensie de realitate virtuală) înlocuiește lumea reală, cu una simulată”.

talkshow_talkshow-300x300Nu ştiu exact cum am ajuns să ma uit la un ”talk-show”, avand în vedere că nu obişnuiesc să mă uit la TV. Nici nu mă interesa ce se vorbea acolo, pentru că sunt sigură că ”show”-ul era deplin , dar eram atrasă de expresia facială, gesturile, mişcările şi postura corpului celor implicaţi. Nu mai zic de scaunele din stică, ca la un bar nou deschis în oras, paharele de apă, suc, cafea cu linguriţele în ele sau o invitată întarziată care, venită spre final, butona de zor telefonul ca un elev impertinent. Mediatorul afectat şi pe deplin implicat se chinuia să conducă discuţia în vederea descifrării ”misterului” respectivei teme. Tot ce exprimau prin această comunicare nonverbala m-a făcut să înteleg ce este realitatea augmentată.

7 comments on “Ochelari pentru realitate augmentată

  1. Vai mama noastră … Cum o să mai putem vedea o floare ? Sau asfinţitul ? Ştiu, există liberul arbitru. Nu te obligă nimeni. numai că spiritul de turmă a avut de câştigat întotdeauna. Mai ales la noi la români unde, dacă nu eşti cu noi, eşti împotriva noastră.

    • Ideea este că ni se induce ”necesitatea” în mod curent pentru astfel de instrumente.Daca am avea capacitatea de a controla şi a folosi în măsura utilităţii nu ar fi o problemă.In plus realitatea este deja deformată suficient că nu mai ştim de noi.

  2. The human ancient desire to modify the world moves into the world of the senses.

  3. this is really a nice blog, i will be here often. thank you for your sharing. lista de emails lista de emails lista de emails lista de emails lista de emails

  4. De fapt, realitatea asta augmentată pare un fel de film ! Nu e un lucru rău, e chiar relaxant, cu condiția să nu avem pretenția de… realitate perfect ”reală” ! 🙂

    Oricum, toate cuceririle științei au și o parte bună – de fapt, pentru asta au și fost concepute ! Să îmbunătățească viețile oamenilor.

  5. Thanks for letting me camp out in your blog for a little while today. I had a great time and tried to leave my campsite as good as when I arrived. I’ll be back in a couple of weeks!

  6. Mda…ne tot conectam la aparate, tot ce ne mai trebuie, este ca si hrana sa ne vina prin niste tuburi… in reply to your comment on http://t.co/qdAAnhuiG2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: