Lasă un comentariu

Ocean love

600full-the-big-blue-screenshot În general întinderea oceanelor pare nemarginită  şi  luciul apelor sale ar putea fi oglinda grizonată  a cerului.  Oceanul însă are viaţa  sa proprie şi  a dat naştere unui paradis subacvatic. Atingerea contemplativă a acestuia înlatură ambiguitatea luxuriantă a vieţii terestre. Atracţia faţă de forţa copleșitoare a apei e puternică dar nu dominatoare.

Este o scenă în filmul ” The Big Blue”(cea din imagine) care mie îmi pare super revelatoare din punct de vedere motivațional. Alegerea între  viața obişnuită şi un univers paralel (chiar daca e  unul în stare lichidă), dar mai putin accesibil, este sfaşietoare.  Atunci cand se dovedeşte  mai puternică  chemarea  supremă (care te umăreşte şi-n visele cele mai stranii) se inversează raportul de forţe. Devii cel care oferă magie de basm şi creatorul propriului destin minunat. Nebănuitele stări vegatative dispar şi toate atributele minţii universale se materializează în existenţa efemeră dar intangibilă a ceea ce reprezinţi.

”Apa este considerată purificatoare în majoritatea religiilor, incluzând hinduismul, creștinismul, islamul, iudaismul și șintoismul.  Apa este geneza tuturor.

Se crede adesea despre apă că ar avea puteri spirituale. În mitologia celtică, de pildă, Sulis este zeița locală a apelor termale; în hinduism, apa este personificată ca o zeiță sub numele de Ganga. De asemenea, diferiți zei pot patrona diferite izvoare, râuri sau lacuri. În mitologiile romană și greacă, Peneus a fost un zeu-fluviu, unul dintre cele 3.000 de oceanide.

Filozoful antic grec Empedocles a elaborat o întreagă doctrină filozofică (un fel de teorie pre-atomistă a lumii) bazată pe cele patru concepte fundamentale ale Universului care erau reprezentate în lumea reală, conform teoriei sale, de patru elemente fundamentale, apă, aer, foc și pământ.”(http://ro.wikipedia.org/wiki/Apă)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: