Un comentariu

Macro și micro

Spirituality (1)Într-o lume exterioară imensă și diversă se regășeste  lumea noastră interioară infinită. Legatura  dintre ele o face ”frecvența de  rezonanță”. Comutarea pe acea frecvență ne decuplează de la statutul de ființe cu memorie a suferinței .

”Rezonanţa este fenomenul de apariţie, susţinere şi amplificare a unei stări de vibraţie sub acţiunea unei energii oscilante externe. Termenul este des întâlnit în mecanică, acustică, electrotehnică, electronică, construcţii, dar şi în mecanica cuantică, fizica nucleară şi cea a pământului.
Frecvenţa de rezonanţă (sau frecvenţa proprie, f0) este aceea la care orice obiect sau material tinde să vibreze sub acţiunea unei energii externe cu oscilaţii cât mai ample, este frecvenţa la care corpul sau materialul respectiv amplifică undele ce îi sunt transmise şi la care efectul este maxim. Frecvenţa de rezonanţă este determinată de caracteristicile fizice (rigiditate, masă, densitate, etc.) şi de cele morfologice (formă, dimensiuni) ale corpului supus vibraţiilor.

În anul 1952, doctorul Winfried Otto Schumann, profesor la Facultatea de Ştiinţe din München, a pus în evidenţă un fenomen interesant: calităţile rezonante ale spaţiului cuprins între suprafaţa pământului şi ionosferă. Aceste limite, datorită proptietăţilor lor electrice, sunt practic armăturile unui imens condensator iar volumul cuprins între aceste armături formează o cavitate electromagnetică rezonantă.
George Francis Fitzgerald (în 1893) şi Nikola Tesla (în 1900) emiteau deja ideea că această cavitate poate servi drept ghid de undă, stabilind ordinul de mărime al modului principal de propagare şi avansau ipoteza că furtunile pot reprezenta factorul excitator pentru rezonanţă.
 Spectrul de frecvenţă pe care rezonează este cuprins între 6 şi 50 Hz cu valoarea principală de 7,83 Hz. Fenomenul de rezonanţă Schumann joacă un rol important în reglarea ritmului circadian. Funcţiile vitale se deteriorează în absenţa îndelungată a frecvenţei de 7,83 Hz, acesta fiind motivul pentru care în navele spaţiale ea se generează artificial. Ionosfera permite reflexia undelor radio şi se modifică (local) cu mult timp înainte de producerea seismelor. Ambele efecte sunt folosite de HAARP, în scopuri nicidecum benefice.(http://www.energobiologie.ro/index.php/Geobiologie/Frecventele-de-rezonanta-Schumann-1.html).”

Prin acordarea undelor cerebrale cu fundamentala frecvență Schuman (7,83 Hz) putem beneficia prin intermediul fenomenului de rezonanță de un aport energetic uriaș din propriul camp energetic al pămantului.

One comment on “Macro și micro

  1. Hi there to all, the contents present at this web site are in fact awesome for people knowledge,
    well, keep up the good work fellows.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: