Lasă un comentariu

Sfarsitul hranei

AUTOR:Paul Robert

EDITURA:Litera Internațional

NUMAR PAGINI: 372

Deși a fost definită ca fiind o viziune apocaliptică asupra viitorului hranei,  lucrarea depășeste cu mult pragul de siguranță alimentară pe care Terra trebuie să-l treacă și pe cel al viitorului transformat pentru umanitatea  aflată în derivă. Dincolo de slăbiciunile sistemelor create pentru a distribui și reduce costurile se află surplusul de produse și conceptul de ”porție dublă” care impune într-un mod agresiv abundența în detrimentul calității. Experientele omenirii demonstrează că forța naturii umane este limitată și provocările  sunt legate de paradoxul plenitudinii : foametea care persistă la nivel global și economia alimentară modernă. ”Deloc întamplător, majoritatea strategiilor de reformare a sistemului alimentar actual  se bazează pe consumatorii ”care gandesc”. Problema este în ce masură pot consumatorii să ia atitudine cu adevarat…Cinismul politicilor agricole  si disperarea cu care o mana de oameni acumuleaza putere în detrimentul calității vieții celor mulți este inerțial.

Trebuie sa recunoaștem că acest jurnalist a făcut o muncă de documentare într-un mod inteligent, creativ și lucid. Oricat de imposibil ar parea scenariul propus de el, toate semnalele reușesc să ne facă să admitem fără nici o rezervă că acesta este real .

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: