Lasă un comentariu

Scrisorile de dragoste ale lui Ion C. Brătianu către soţia sa, Pia (II)

Iubita mea Pia,
Tu ai știri dela mine dar eu mă uit după dânsele și tot nu vin. Ce faceți? Cum sunteți? Aceste îmi sunt întrebările de acte ori nu mă distrează ocupațiunile politice sau, mai bine, mizeriile ce ne impresoară.
În noaptea dintâi din camera d-aici m-am deșteptat și mă credeam că sunt în camera mea de lângă tine. Cât de fericit eram cât a ținut această confuziune și cât de nenorocit, când m-am deșteptat la trista realitate. Am sburat cu sufletul meu lângă voi și v-am acoperit de sărutările și mângăierile mele.
Am primit astăzi o depeșe care m-a făcut să-mi sae inima crezând că este de la voi și teama mi s-a oprit la Florica. Din norocire era dela Simonide dela Slatina prin care mă înștiința că scrisoarea ce o trimisese la Pleșcoi a pierdut-o dorobanțul.C. Cantacuzino mi-a propus careta lui așa dar când voi veni viu boerește. Scrie-mi ce-ți trebuie ca să-ți aduc căci nu îmi aduc aminte. Trebuie să te las căci mizeriile mă chiamă.
Vă îmbrățișez dulce și de o mie de ori  și pe soră-mea. Dacă este acilea spune-i lui Piceoaica anume că politica merge greu.
I.C. Brătianu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: